mandag 5. mai 2008

Huset vårt

Dette er egentlig litt flaut å vise frem, men jeg trøster meg med at dette er slik de forrige eierne hadde det, og det er IKKE slik vi ønsker å ha det ;-)

Slik så altså huset vårt ut den dagen vi var på visning her. Bildet er scannet fra prospektet og er derfor litt dårlig. Det ser ikke slik ut her i dag, men med det at vi ennå ikke har fått malt det brunsvarte, stygge, ekle panelet - så viser jeg ikke noe bilde før det er gjort!!! ;-)

Muren på huset skapte litt ekstra bry for oss. De forrige eierne hadde malt og malt og malt og malt.... på denne muren, så det hadde bygget seg opp et veeeldig tykt lag med maling, som ikke var helt egnet for mur. Muren fikk absolutt ikke puste, hvilket førte til at det ble store bobler og hulrom under malingen. Når jeg kakket bort disse boblene så var det mugg og smådyr som levde i disse mellomrommene. Deilig!!! Nope :-(

Jeg begynte å fjerne malingen mekanisk på de stedene der malingen slapp helt fra muren, men det ble litt for overveldende mye for meg.

Vi tok derfor kontakt med et firma som fjernet malingen kjemisk (men med et miljøvennlig middel). Vedkommende som var her mente det var noe av det værste han hadde vært borti og selv etter to omganger med påføring av middel, med påfølgende spyling med varmt vann under sterkt høytrykk, så var det fortsatt områder som ikke var helt rene. Men, det som satt igjen ville ikke gjøre noen skade for det videre arbeidet med muren - så da sparte vi noen tusen på ikke å kjøre en 3. omgang som allikevel ikke ville garantert at absolutt alt ble borte.

Deretter ble muren slemmet med et produkt som er egnet for mur. Muren er nå lys grå, men vi kommer til å male over med en silikatmaling når resten av huset er malt. Dette fordi det synes ganske godt at muren blir våt når det regner.

Vinduene i kjeller stuen og på hobbyrommet mitt nede er malt hvite, men burde egentlig ha blitt skiftet. Inngangsdøren er også malt hvit - du verden for en forskjell det gjorde.

Beddet inn mot grunnmuren er fjernet og det samme med gresset, som uansett for det meste besto av ugress. Kantsteiner er murt opp og vi har laget til en biloppstillingsplass med grus. Dvergfuruene er også fjernet :-)

70 talls markisene i brunt og hvitt skal ned når vi skal male. De vil bli erstattet med utvendige elektriske persienner.
--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--

6 kommentarer:

Anonym sa...

så fint det er blitt hos dere gøy og se fremmgangen :) vi får ta litt sokke strikking på rulleto stranda etter hvert :) pst: quana og jeg har fått rydda (knust ) i hvertfall 1 kaffe kopp i huset på tofte hi hi anette tørka opp og rydda flink jente holdt hode kaldt mens resten fløy etter katta litt av et syn.

Karna sa...

Litt av en jobb forand deg, men gøy å sette sitt eget preg på hage og hus. Kommer nok til å bli fint!

Bente sa...

hei:)

Dette er en test,klart ikke sende kommentaren for litt siden:)

Bente sa...

opps..nå gikk det visst:)

Takk for koselig kommentar på siden min:0)

Vi bor også i -70 talls hus,og det er stadig noe å gjøre!
For et 1,5 år siden,byttet vi ut kjøkkenet,satte inn et nytt fra ikea,og det var et godt løft for huset:)

Så deilig uteplass du har da,gøy med litt hage-prosjekt:0)

Ha en deilig dag i det fine været:)

Er det ok at jeg har deg på linken min?

Klem fra Bente:0)

Christinas låvebutikk sa...

Hei så spennende det skal bli å følge med! Angående muren var nå dette kjedelig for dere. Synd at mennesker ikke tar mere vare på husene. Bra dere ser løsninger da!
Lykke til og gleder meg til å se når det er ferdig malet!
Ønsker deg en nydelig tirsdag!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.