tirsdag 13. mai 2008

Hagen min i dag

Har tatt noen bilder fra blomster i hagen min i dag. Synes ikke staudene har kommet så veldig langt foreløpig , men - de er jo på vei i det minste :-)


I den lille skråningen på forsiden av huset står denne zinkbaljen med tulipaner. Skråningen er ikke ferdig beplantet, så den får det bli bilde av lenger utpå sommeren. Har vært litt spent på om disse tulipanene, samt de som står på friland i skråningen ville få stå i fred for rådyrene som beiter rundt i hagene her. Heldigvis har jeg ikke sett de på flere uker :-)Dette bildet ble tatt sommeren 2005 før vi begynte å gjøre noe med hagen.

Og dette bildet ble tatt høsten 2006. Her pleier de ofte å ligge og kose seg i solen :-) Dette er på den øverste delen av tomten vår hvor det er et stort fjell.I fjor høst fikk jeg en liten pinne av en av tantene i barnehagen til datteren min. Hun fletter mye i pil og hadde fått små pilstubber. Jeg fikk egentlig 2, men siden de kom så alt for sent i jorden klarte ikke den andre seg. Denne skyter i alle fall med friske skudd nå, så etterhvert skal jeg klippe av å sette der hvor de egentlig var tenkt å stå. (Fikk jo aldri gravd ferdig det beddet i fjor vet du.....)


Dette er fra solbeddet mitt. Her er det sol fra tidlig morgen til ettermiddag. Har noen stygge røde roser oppi her også, fra forrige eier, og de skal bort etterhvert. Eneste fordelen med de er at de ikke blir angrepet av lus. Ha, ha - selv lusa synes disse rosene er ekle ;-)

Dette er fra "flombeddet" mitt helt øverst mot naboen på oversiden. Jeg sleit fælt med steinkanter og beplantning og hadde fått det riktig så fint, men nå i år er beddet invadert av brennesle. Skal fjerne det meste og la Honningknoppurt og Hesperis matronalis få regjere der. Når det regner kraftig blir nemlig beddet oversvømmet av vann. Det renner en bekk fra naboen som følger vannledning og avløpsrør. Små stauder klarer seg ikke etter kraftige nedbørsmengder.Disse pottene står på hovedterrassen vår. I bakgrunnen skimtes prosjekt lekestue :-)
Denne Alpeklematisen fikk jeg av min mor i fjor sommer. Den står i en stor potte på trappen i hagen. Den klarer seg visst fint - så lenge jeg husker på å gi den nok med vann ;-)Og snart er jordbærsesongen i full gang. I tillegg til disse har jeg også noen planter i en stor krukke ved siden av.

36 kommentarer:

liven sa...

Så kjempefine bilder du viser!!
Jeg har funnet en gammel zinkpanne som jeg skal plante i !! du hadde så fine zinkting.......Jammen har du naturen tett innpå deg!! sikkert ikke bare bare heller for de spiser vel i hagen din??
Ha en fin kveld:O)

ANETTESHUS.COM sa...

Mange flotte, sommerlige bilder! Det synes lang vei at du har grønne fingre! Så fin hage du har. Misunnelig.

Ha en fin uke!
Anette

Anonym sa...

Hei så koselig at du likte bildene mine :)
Ja liljebiller er noe herk! Men har du hørt at de lager lyd???! Hvis du fanger en i hendene dine og rister på den, så kan du høre den! hehe... snåle greier.

Fin hage du har også! Litt både kos og ukos med rådyrene da, de er jo pene men jeg vet de eter og gjør stor skade på hager. Kjedelige greier i grunn.

Ha en fin kveld videre :)

Tiril sa...

Ser ut som du har en deilig hage, å du, er det rådyr, vi skimter ?det har vi og hatt en gang, hare har vi og sett i hagen, og det er 5min gange fra byen, men vi bor ved et skogholt , og derfor...Men nå er det så bebygd, så det er lite vi ser av denslags nå.
Ha en fin uke,

Villa Luftslottet sa...

Helldussan, så flink du er....stadig like imponert over "hage-folk";)Ser for meg en nydelig hage med masse spennende beplantning:)
Ja, det er ikke lett når de yndige små er helt avhengig av et kosedyr, som omtrent faller fra hverandre bare man løfter på de;)
Tusn takk for den hyggelige kommentaren, jeg "sender" alle videre til moren:)
Ha en fin onsdag

Mitt hvite hus sa...

Så koselig hagen din er, mange flotte blomster. Jeg liker sink og syn sink pottene dine var kjempefine. Nyt hagen din:=) Er det rådyr eller hjort du har i hagen din? Vi har hatt hjort i hagen, de er nok skjønne men gjør en del ugang.

ChatrinesLiving sa...

Wow!! Her får du det kos utover sommeren! Jeg syns din hage er superkoselig allerede, før all blomstringen har kommet orntlig igang!
Her har ikke blomstene kommet riktig så langt som dine...;) De har faktisk ikke kommet utfor døra enda, skjønner ikke det??:) Og de stakkars gress-frøene da, ja de ligger "trygt og godt" under sneen...
Nei, jeg holder meg inne å strikker i stedet, så når det engang blir sommer, skal jeg da ut i hagen...

I dag skal jeg faktisk på en liten shoppingtur! Så har jeg litt nye ideer for bloggen min, så jeg og min søster skal på kafe å ha litt "brain-storming" og kansje en kaffe eller to:)

Ha en super dag! Å nyt sommeren hos deg!
Klem fra chatrine:)

Karna sa...

Her var det mange fine bilder, jeg har hjort på alle kanter, men har sluppet veldig billig unna, tror det er hunden som gjør at de ikke tør seg inn i min hage, i alle mine naboers hage er det ribbet....ekorn spiser løkene mine, men pytt, er jo søte da...

Magdalena sa...

jøye-meg så mye flott... deilig hage...
javisst klarer du snekre sammen kasser! bare du har planker så! ja for spiker og hammer har du vel... du ser den største kassen hos meg ser helt hjemmelaget ut. klemmmms~~

A Seaside House sa...

Det var så fint med tulipanene i sinkbaljen! Du må ha en finfin dag!

Jorunn sa...

hei du! mitt første besøk hos deg, kjempekoselig å titte inn til deg. Gleder meg til å fortsette vandringen i flere innlegg :)
Ønsker deg en super 17 mai feiring!!

Mari sa...

Så nydelig de zinkbaljene med blomster var <3

Laila sa...

Så fint du har det i hagen!!
Nei, hva samboeren din mener med det pengesnakket, skjønner ikke jeg heller?? ;-)
Jeg har egentlig mest lyst på garasje i huset, men det er helt greit å ha en frittstående så lenge jeg får tak imellom. Greit å kunne gå tørrskodd inn i huset. Det har jeg aldri kunnet før. Men så stod bilen ofte utenfor garasjen også... Den var visst full av rot... jeg mener, fine brukbare ting som blir kjempefine bare jeg fikk tid til å male, pusse, trekke om osv...

Ha en strålende 17. mai. Nå skla jeg stryke bunadsskjorter...

Rosa sa...

Så koslig med blomar og krukker i hagen!

Eg skulle gjerne ha tatt ein dupp med veslejenta, men sidan storesyster på 3 òg er her, gjekk ikkje det så bra :)

Ynskjer deg og dine ei god 17.mai helg!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ha en flott 17 mai feiring!
Klem

micano sa...

Takker for hilsen på bloggen!
Jeg har faktisk kun spart på bokser uten skarpe kanter...mulig det har noe med boksåpneren å gjøre.. men det hørtes lurt ut med stoff!! Bokser som man kan dra opp uten boksåpner pleier ikke å være like skarpe som andre.. men så er det jo en utfordring å finne slike i riktig størrelse.. :-)

Lovise sa...

Du verden så fine bilder:)
Du får en fantastisk hage i sommer, det er jeg helt sikker på.
God 17 mai.

Gry sa...

Så flott du har fått det i hagen!
De rosa tulipanene er veldig søte, en sånn metallfugl har jeg og.
Ha en kjempeflott 17. mai!
klem Gry : )

Bente sa...

Hei:)

Du,så fine bilder,og for en herlig stor tomt du har!!
Har så lyst på stauder til fjellskråningen jeg har bak huset.
har du navn på noen fine stauder?

Ha en nydelig søndag:)
Klem fra Bente:)

GundaM sa...

Så flotte hagebilder det er her da, legger deg til favoritter jeg;)
Og du, en slik kvist satte jeg ned i urtebedet her,er blitt et lite tre nå!

Og takk for taktipset. Ja,det er nok best å snekre sjøl;)
Ha en flott søndag!

anneskreative sa...

Hei,,,takk for hilsen på bloggen min, koselig.
Jeg sitter og ser på alle de fine bildene du har fra hagen din, Skjøner at du bruker mye tid der,,,,,,det blir jo så lekkert.
Ha en fin søndag ,,,Anne

Synnøve sa...

Så flotte hagebilder, her kommer det nok til å blomste lystig etter hvert :) Ser du har valmuer også, synes de er så fine. Sådde noen frø i vår, de skal visst komme opp og blomstre allerede i sommer, gleder meg! Kjempefint med rosa tulipaner i den flotte sinkbaljen :) Ha en fin søndagskveld! Synnøve

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Så fin hage du har, helt i min smak! Elsker steinbed og sarte rosa tulipaner i sinkbaljer; nydelig :-)

Ha en fin kveld!
Hilsen Britt .-)

Garden Angel sa...

Nydelige tulipaner!!!
Flotte sinkbaljer og potter!
Klematis er en favoritt her hos meg!!!! Har 11 stykker foreløpig:) Men alpeklematisen har jeg ikke ennå;)De er fine de også:))
Kos deg masse i den fine hagen din!
Det er så gøy å følge med nå...Plutselig har en staude begynt å blomstre over natta!
Ha en ny fin uke! Hilsen meg(",)

Torunn sa...

Så mange flotte bilder fra hagen din! Ser du koser deg med å holde på der ;-)Ønsker deg masse lykke til med den forestående eksamen!

Klem Torunn

Unknown sa...

Fantastisk flotte bilder, fra en hage som ser utrolig spennende ut.

Fru Fjeldhammer sa...

Så flink du er med hagen din...¨masse fine bilder her!!

Jeg har mellokm 400-500 besøkende hver dag.. men rekorden på unike søkere er 250stk.. for meg er det rekord og synes det er bra at så mange følger med!!

ha en fin dag..klem

Huset på toppen sa...

Så flott bilder du har tatt fra hagen din!! Nydelige tulipaner i sink balje!!!

Ha en fin mandag, og takk for koselig kommentar hos meg!!

Eli sa...

hei,det skapet som du lurte på hvor jeg har kjøp kommer fra Nordal jeg kjøpte det på solsiden i trondheim,takk for koselig tilbakemelding.Ha en fin dag

Heidi og Cathrine sa...

Hei, hei. Takk for hilsen på bloggen min. Koselig!
Her var det jammen mange flotte hagebilder. Ser at du bruker litt tid i hagen din. Beundrer alle som gjør det. Selv er jeg ikke så flink der, det blir for stort hos oss. Orker nesten ikke tanken på å begynne.
Nydelig med tulipaner i zinkbaljen. Herlig! Zinkbaljer/potter er kjempefint å plante i, blir så dekorativt.
Ha en fortsatt fin kveld :O)

Min Verden sa...

Ville bare si at vi skal ha bloggtreff. Blir du med? Hanne

Min Verden sa...

Ta sjansen! Nye venner - nye muligheter med hagegale damer :) Gjør vel ikke noe om datteren blir med. Kan hende at min datter griner seg med også - eller hun vil helst slippe. Mannen min slipper iallefall. Han får uansett ikke være med :) Jeg lager en påmeldingsliste hos meg. Hanne

Min Verden sa...

ÅÅÅÅ - det blir koselig. Du får se om du kan verve noen du også...:)

Min Verden sa...

Du - jeg ble så hekta på bloggtreffet at jeg glemte å kommentere bloggen din. For en jobb dere har gjort og så fint du gjør det. Jeg likte veldig godt sinkbaljen og jeg vurderer noe lignende hos meg til neste år. Særlig for Keiserkronene som fryser hvert år og som sjelden blomstrer. Hanne

Torunn sa...

Så koselig at du blir med på treff :-)Ha en deilig dag :-)

Klem Torunn

Randi sa...

Kjempeflotte bilder fra hagen, vart så fascinert av det siste bildet. Kor får du tak i dei pil-leveggane? Eller er det noko anna kanskje? Falt veldig i smak i alle fall : )