søndag 4. mai 2008

Hagen: Før, under og etter (2)

Da vi overtok huset våren 2005 var drenering utvendig 1. prioritering den sommeren. På den ene kortsiden av huset var den kun en smal liten sti oppover. På denne siden er det ganske stor høydeforskjell ned til nabotomten og det var ingen støttemur der, så primært var det bare en bratt skråning som staret ca. 1 meter ut fra husveggen. I den skråningen vokste det stort sett ugress... foruten et par store nåletrær, samt dvergfuruer på rundt 1,5 meter. De forrige eierne eeeelsket dvergfuruer - og hele tomten var dekket av dvergfuruer :-)


Etter at vi satt opp støttemur i fjor sommer, er området blitt mye mer anvennelig. Vi anla gressplen i fjor sommer, samt at et par bed så smått begynte å se dagens lys. Skal lage flere bedd utover sommeren. (Ikke alle beddene sees på bildet)

(Klikk på bildene for større versjon)


Utekranen var plassert på et helt håpløst sted, så den flyttet vi til denne siden av huset. Der du ser at trommelen til vannslangen står, skal det i løpet av sommeren lages til med plantebord og et eller annet system for oppbevaring av hagesakser, små spader etc. Vi har ikke fått malt huset utvendig ennå, men nå det er blitt gjort (denne sommeren - JIPPI!) så skal det rett ut fra veggen festes armeringsmatte, ca. 1,70 cm. høy og bredden tilsvarende kanten som er murt opp under kranen. Oppover der skal det vokse klematis som gjør at arbeidsplassen blir litt mer skjult fra nedsiden.

(Bildet er hentet fra en artikkel fra "Gjør-det-selv")


De forrige eierne gikk nok ikke på denne siden av huset da de skulle fra forsiden og bak i hagen. De brukte enten døren fra stuen eller gikk rundt på den andre siden. Så hva er ikke bedre da, enn å bruke området øverst mot fjellet som sin egen private lille søppelfylling...??? Drensrørene som sees på bildet har vi lagt der i forbindelse med drenering i hagen, bak en av de andre murene vi har satt opp. Men da dette bildet ble tatt hadde vi nok kjørt bort to fulle tilhengerlass med søppel og avfall. Her hadde de fyllt opp med plankerester, jernrør, ødelagte steinheller og murstein, et lass med plastikk potter - etter utallige sommerblomster, et titalls strømpebukser som var blitt brukt i blomsterpotter, glasskår, hageavfall, gamle nettinggjerder og andre ting som er kjedelig å kjøre på fyllinga.


Vi rensket ned til fjell og lagde en platting istedet ;-)Her er den ene av de tre blomsterkassene jeg kjøpte på FINN.no. To av de tre kassene var like og disse to skal jeg ha stående her. Den 3. som er litt større har jeg malt hvit og den står oppå hovedplattingen (tok ikke bilde av den i dag). Tror det blir penere å ikke male de to andre hvite, så de har jeg bare satt inn med deilig, feit olje :-) Den siste er ikke helt ferdig ennå...Og slik så dette området ut mens vi holdt på som værst...


Det er fortsatt mye som skal gjøres i hagen, men det er i alle fall deilig at vi har fått gjort såpass som vi har :-)

Se også her for flere "før-og-etter-bilder" av hagen.

13 kommentarer:

krinkelkroken sa...

heisann
Dere har virkelig fått gjort mye, ser lekkert ut!
Så kjekt med før og etter bilder!
ha en fortsatt fin søndag;)

Mummimamma sa...

Oi!
Dere har virkelig gjort en kjempejobb med hagen!
Kjempefint har dere fått det, og ennå finere kommer det til å bli, når jeg leser om planene dine.
Du må legge inn bilder av den prosessen også, alltid moro med før- og etterbilder.

Ha en fortsatt fin søndag!

Bo med Lena sa...

Så utrolig koselig hagen din har blitt!! Likte veldig godt tipset om armeringsgitter til klatreplanter. Det tipset skal jeg stjele. Ok?

Gleder meg til å se lekestuen deres også :)

Brocante sa...

Her får du virkelig et sted du kan kose deg i sommer - vi får vel se mer av hagen din etterhvert?

ChatrinesLiving sa...

Så masse dere har gjort!! Kjempefine plattinger! Puh...jeg ser med skrekk å gru på min hage, ja eller det som skal bli hage;) Heldigvis har jeg ikke noe søppel å kjøre vekk, men langt fra arbeidsledig av den grunn... Å typisk at det skal begynne å regne, når man er så godt igang...
Men det blir vel bra "på sikt":)
Ha en super ny uke!
Klem fra chatrine:)

Rosa sa...

Så flott det har blitt, og så mykje arbeid de har lagt ned! Det er deilig når ein ser at det gjev resultat som er så fine. Me måtte òg køyre vekk enorme mengder søppel frå hagen, der me no har laga platning. Faktisk fyllte me ein halv container med metall-skrot!

Såg ut som de fekk ein flott plass i sola der - nyt den!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åh her har dere gjort masse godt arbeid. Utrolig å se! Blir nok mange timer med kos for dere her ute i sommer!
Ha en skjønn dag
Klem

Fru Fjeldhammer sa...

Bare jeg som hadde stått opp med feil bein..*S* den kommentaren brydde jeg meg ikke noe særlig over egentlig..
men kommentar nr to var like "frekk" om at alle har ikke blogg og man kan si hva man vil osv... det var da jeg ikke skjønte hva denne personen hadde å gjøre i min blogg, da h*n ikke liker den allikevel!! Derfor valgte jeg å ta bort innlegget mitt, for oppmerksom het fikk jo h*n!!

Ha en fin dag... nå er det rydde tid på meg... tusen takk for alle fine kommentarer, setter virkelig pris på de..

Albertines verden sa...

Heisan. Det er mye jobb, men plattingen ble jo kjempefin. Det klør litt ekstra i fingrene etter å sette i gang ute, etter en vinter. Blomster, utemøbler og annen stæsj er liksom kremen på kaka - all jobben liggger i bunn. Lykke til med resten av hagen. Ha en fortsatt fin uke!

Gry sa...

Hagen er blitt kjempefin, så mye arbeid, men det er det verd når resultatet blir så bra!
Ha ei fin uke!
Klem Gry. : )

Torunn sa...

Så flott at hagen og huset har fått eiere som er interessert i å ta vare på det!
Det er så trist å se når folk lar det gro igjen hos seg...
Gledere meg til å følge med deg videre :-)

Og ja, det var veldig flott på Farmen! Du bor jo ikke så langt unna du heller egentlig og det anbefales å ta en tur dit :-) (Info finnes på Aremark kommunes hjemmesider)

Ha en deilig kveld!

Klem Torunn

Synnøve sa...

Hei hei, takk for koselig kommentar hos meg :) Stolen jeg malte skal nok få stå inne på kjøkkenet, den ble tatt ut kun for at det var så dårlig lys å ta bilde i inne... ;) Litt av en jobb dere har hatt her, heldigvis var det drenert rundt huset her for ikke så lenge siden, da vi kjøpte i fjor :) Men så fint dere får det, dere får nyte fruktene av deres harde arbeid når dere er ferdige...! Ha en fin uke! Synnøve :)

Anonym sa...

Litt av en jobb dere har gjort...det er utrolig mye jobb med å få noe så overgrodd på stell igjen...tror det blir veldig bra når dere blir ferdige utfra det du skriver. Vi har ikke begynt enda, klarer ikke å bli enig med meg sjøl hvordan jeg vil ha det :/ Å så har vi så himla masse udyr ( les: snegler), de eter opp alt ! Så i år lar jeg hage være hage og planter i krukker på verandaen. Lykke til videre med hagen og huset :)