fredag 23. mai 2008

Hagen min i dag (2)

Har tatt noen bilder av hagen i dag også. Det får bli utsnittsbilder enn så lenge, for uansett hvor jeg snur meg så er det ting som ikke er ferdig eller ting som ennå ikke er påbegynt. Gleder meg til den dagen jeg kan ta et skikkelig oversiktsbilde :-)


Dette er fra beddet på forsiden av huset, ned mot veien. Det er en privat vei, som 4 hus bruker sammen, så det er ikke så mye trafikk utenfor i veien vår :-) Beddet ble påbegynt med beplantning i fjor sommer, etter at vi hadde satt opp støttemuren som går oppover langs med hele tomtegrensen (hmmm... og jeg lurer på hvorfor jeg har problemer med ryggen....). I år er det bare å kjøre på med flere planter... og steiner :-)


( KLIKK på bildene så får du opp større versjoner )
Dette lille beddet er på hjørnet ved hovedplattingen. Huset er brunt og stygt på denne siden også, så det er ikke noe å vise frem. Men, det kommer før og etter bilder når vi har fått malt.

I fjor lagde jeg et lite fuglebad til pippene i hagen vår. Men, det var nok et eller annet som ikke stemte, for jeg så aldri at noen benyttet seg av muligheten for forfriskning. Det kan ha noe med å gjøre at det ikke er så veldig stort og på en varm dag så fordamper mye av vannet. Jeg var nok ikke påpasselig med å fylle opp hver dag når jeg tenker meg om... Et par av småsteinene har løsnet, så jeg får vel frem med steinlimet igjen.Dette er beddet som skiller mellom nivå 2 og nivå 3 i hagen. Et annet bilde (fra i fjor sommer) av dette beddet finner du her
Disse 2 blå krukkene står på nedsiden av beddet på bildet over. Har både jordbærplanter og klematis i disse (derfor hønsenetting festet på kvister til å klatre i). Den ene jordbærplanten gikk helt amok i fjor sommer og sendte ut laaange utløpere for å finne steder å etablere seg utenfor krukken også. Fikk kontrollert det meste, men den klarte å finne seg en pitteliten jordflekk bak den ene potten. Der er det så og si ikke noe jord og vokse seg stor og fet på, så jeg får se om jeg klarer å lirke den opp og sette den et bedre sted.
Dette er vel egentlig en søppeldunk (fra IKEA), men den er stor og rommer mye jord, så den har jeg satt ved siden av garasjeporten. Hadde en klematis der i fjor sommer, men den er nå satt over i et bedd. Det kommer ikke så mye nedbør her fordi balkongen utenfor soverommet henger utover garasjeåpningen, så det gjelder å ta en jevnlig vannerunde.Oppi denne zinkbøtten som står på trappen i hagen har jeg en Salvie. Den har bodd der i hele vinter og nå begynner den å komme opp igjen, men det går litt smått. Pynten på bøtten ble laget av ringen til en lampeskjerm og blåskjell ble limt på med limpistol. Det ene skjellet har falt av under vinteren, så jeg må nok frem med limpistolen igjen også ;-)ØNSKER ALLE SOM ER INNOM EN RIKTIG GOD HELG!

25 kommentarer:

Lappesola sa...

Så fint du har det i hagen. Ikke et ugress å se noe sted. Jeg likte også veldig godt de skillene i pilfletting.
Hilsen Sol

Miamor sa...

Såå trivelig hage...

Det ser ut som du har gjort det rette du..tenkt deg om mener jeg...ser at du har sansen...

ha ei trivelig helg :)

*Hege*-mine små skatter sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen i min blogg:) Det ble jeg glad for!!
Du har en herlig blogg-koste meg her ei stund...
Jeg kan fortelle deg at det sommerlige fatet mitt kjøpte jeg på europris av alle plasser... det hadde tallerker og skåler i samme mønster-løp og kjøp;)
Jeg har utfordret deg i bloggen min-håper du tar utfordringen;)
Ha det fint så lenge-jeg linket deg til min blogg...

irina sa...

tusen takk for fin komplemant...men du å du for en vakker hage du har...min er bustete og vill....litt slik som meg :)

God helg !!!

irina sa...

ha ha !! Inne har jeg allt på g....tåler ikke rot !!! Og sko skal i skoskapet ! Basta !!!

men ute er jeg en annen person....det er naturen som setter begrensning.......gir hagen ett mer pers utrykk !!!

Magdalena sa...

nydelige bøtter, , og den skjelldekoren var lur...
gøyt å få nye ideer...
klem, og takk for titten hos meg~~

Prinsesse Elin sa...

Å så flott det er i hagen din! Min har ikke blitt så fin. Jeg har ikke fått gjort så mye med den enda men planene er klare. Kule med den pynten som du har lagt i bedene. Jeg har knust teracotta potter og brukt itl pynt i steinbedet. Fikk en ide etter en interiørbutikk som vi var på en gang og da måtte jo dette prøves ut hjemme:O)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Godt å se at det er andre som har jobb i hagen... utsetter og utsetter steinbedet mitt som drukner i ugras..sukk. Men har man barn lider hagen noen år så nå er det endel å ta igjen. La mye på vent til barnene ble større, orker ikke jobbe og bli avbrut i ett sett, men nå får jeg fred i mer enn en halvtime om gangen..he he
Har fikset bloggrolen, men den er innstilt på å vise 10 innlegg i slengen,ellers blir den himla lang. Under den står det: vis alle, klikk på den og hele listen komer opp..skal det i hvertfall .o)) Ny funksjon så vi som legger den inn er prøvekaniner på et vis ,o)
Ha en nydelig helg
Klem

Anonym sa...

Hei, takk for kjekt besøk på bloggen min :)
Jeg veit ikke om du la merke til det når du var innom hos meg men jeg har laget til en oppsamlingsside for blogger med hage. Der synes jeg din kunne passe inn, så om du sier deg enig så legger jeg deg til. Fint om du sier i fra på moseplassen eller på hageblogger.

Hageblogger

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Jeg syns nå hagen din er kjempefin jeg!
Plantene gror seg til etterhvert:)
I dag skal noen av mine planter ut, joho!! Å det skal jobbes ute igjen, Har hatt en pause fra hagen denne uka, siden jeg har jobbet så masse. Nå sitter jeg her med en stor kopp te, og planlegger hva alt jeg skal gjøre:)

Skal prøve å få tatt noen bilder også, men du skjønner, hos meg er alt grått... plenen har ikke begynt å spire, og jeg må fortsatt så litt på fremsiden av huset. Men du vet, er det ikke greit med noen "før" bilder også;) Til høsten kommer "etter" bildene;)
Ja, eller til neste år...

ha en superfin helg!
Klem fra chatrine:)

Anonym sa...

Da har jeg lagt deg inn på hageblogger, 70% hage om sommeren er mer en nok det serru. Det er jo få som blogger kun om hage, skulle jeg begrense meg til de så ville det ikke bli mye spennende å lese ;) Og det at en kan se på tittelfeltet på den oppdaterte listen er jo genialt da, så ser man jo ofte om det virker intressangt for en eller ei.

Min Verden sa...

Så deilig du har det ute. Pass på den Georginen din hvis det blir antydning til frost. De tåler virkelig ingenting - men det vet du vel alt. Hadde egentlig tenkt å oppholde meg ute i dag, men det har vært så kaldt og utrivelig at vi fant frem stearinlys og koste oss inne istedenfor. Deilig det også. Kanskje i morgen. Og, du jeg likte den hvite søppeldunken. Den blir sikkert helt topp med eføyen 8i. Fortsatt god helg. Hanne

Randi sa...

Flotte bilder og mange gode idear å ta med seg (skal rett til Ikea og kjøpe bossbøtte : ) Ser ut til å være ein flott hage du har, og gledar meg til å sjå fleire bilder!

Villa Luftslottet sa...

Kjempefine bilder!! Det kommer til å sååå fint tipper jeg når dere er ferdig:)
Ha en herlig søndag:)

LYKKEBO sa...

For en flott hage dere har! Syntes det er så fint når man "grenser" opp og bruker naturstein innimellom.. Og fuglene får det jaggu godt hos dere;)

Ha en fortsatt fin søndag;)

Fru Fjeldhammer sa...

hei janne. Flott hage du har, du er virkelig flink!!

Leste en kommentar av deg på en blogg her... og skjønner at du har lett etter slik barnepostkasse som det står post på fra Bruka!? de selger de i stor format på strømmen storsenter på Feinchmaker... jeg har prøvd å bestillen til barna mine men fikk ikke fordi hun sjefen mener de ikke vil selge (og hun kan ikke bare bestille 2 stykker som jeg skulle ha..bla bla osv)!! Kanskje du kunne gått innom og forhørt deg også, kanskje hvis flere spurte så ombestemmer hun seg? *S*

Ha en flott kveld!!
klem

GundaM sa...

Så flott du har det da og fint du la deg til i hageblogger;)

Min mann dro og kjøpte ny paviliong...Alle gode ting er tre ifgl ham og så slipper han å snekkere tak enn så lenge;)

ha en fin uke der ute!

Mitt hvite hus sa...

Så koselig hage du har. Jeg er også veldig glad i steiner rundt kantene det gjør seg virkelig.

Nyt hagen din og kos deg.

Gry sa...

Så fint du har fått det i hagen, nå er det bare å vente på sommer og sol.
Ha en fin uke!
Klem Gry : )

Min Verden sa...

Challenge på min side til deg :) Hanne

Fru Fjeldhammer sa...

Hehe, bra sagt!! Skulle nesten spurt henne om hun solgte de store postkassene!? Jeg svarte dama tilbake at jeg trodde hun tok feil jeg altså... Flott du tar deg en tur du også, jeg skal sende noen av mine venninner dit for å spørre også... kanskje dama ombestemmer seg!! Jeg sa til og med at jeg kunne kjøpe hele partiet, hvis det var det om å gjøre!! Jeg hadde garantert fått gitt de bort eller solgt de!! Nei, vi får starte egen butikk.. *S*

Ha en fin dag...

Christinas låvebutikk sa...

Fine hage bilder!!
Green gate er virkelig fint. Det er godt likt over hele landet og det å kombinere disse servicene gjør det så spesielt!
Ønsker deg en nydelig ny uke!

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Takk for hyggelig melding:-) Her males det for harde livet, og det blir nok veldig bra til slutt! Flott fuglebad du har laget!
Ha en fin uke*s*

Anitas hus sa...

For en nydelig hage dere har. Skal si dere har stått på!
Kresne småfugler som ikke vil bade i det luksus-bassenget*ler*
Ha en fin dag!
Klem:O)

Donnas Verden sa...

så fint du har det i hagen din! her er det også hageprosjekt på gang. Kjøpte masse hekkplanter i dag, så skal forhåpentligvis få meg en hekk i løpet av uken

Ha det fint