mandag 11. august 2008

Hagen min i dag (4)

Egentlig skulle det vel ha kommet noen bilder av forsiden av huset vårt, men da jeg skulle ut og knipse i dag oppdaget jeg jo at garasjeporten helt var glemt.
Så, da var det frem med skrape og sandpapir. Oljemaling, med 20 timers tørk, er lite anvendelig i bloggifiseringsøyemed, for den er vel ikke ferdig malt før om et par dager.


Trappen opp til lekestuen i hagen er et eneste stort kaos (tror sambo har revet og bygget den trappen 5 ganger nå, men han får vel dreis på den snart....) så da blir det ikke bilder derfra heller foreløpig. Det får heller bli noen hagebilder i dag også ;-)
Tenk, slik så det ut i dette beddet i juni i fjor.
Og slik ser dette beddet ut i dag. Jeg blir stadig vekk imponert over hvilken vokseevne disse plantene har. Spesielt den sitrontimianen som snart dekker hele den store steinen midt i bildet.


Søyleblomsten fikk jeg to små avleggere av fra naboen til min mor på Hurum i fjor sommer.


Sommerblomster ble sådd på friland i begynnelsen av juni.Røde roser i det mest solfyllte beddet på tomten. Vet dessverre ikke hvilken sort det er. Ved siden av til venstre sees litt av den røde Hestemynten. Den begynner å bli litt avblomstrer nå, men det lukter himmelsk godt når man gnir litt på bladene.Dette er rosa Hestemynte.Dette er det nyeste beddet mitt. Det ble anlagt under en liten husmalingspause for et par uker siden. Halvparten av plantene er små barn fra større planter i hagen til min mor på Tofte. Den som blomstrer lilla nå er en Sommerfuglbusk. Blir ca. 1,5 - 2 meter høy, så den blir nok ganske dominerende i dette beddet etterhvert. En liten Hosta er også plantet i beddet. Har plantet 3 Hedera Helix i forkant, som forhåpentlig vis kommer til å henge litt nedover muren. Den høye i forkant (som snart blomstrer med noen rosa blomster) har jeg glemt hva heter. Får se om jeg kjenner den igjen når blomstene kommer :-) En rosa Delphinium og to små markdekkende hvite "puter" av et eller annet slag fikk jeg også puttet oppi her, så til neste år blir det vel å flytte litt på noe...Takk for alle de hyggelig kommentarene dere legger igjen til meg!!!

4 kommentarer:

GundaM sa...

Så deilig det er å se at det ikke bare er min mann som driver litt frem og tilbake når noe skal gjøres;))) Hihi

Villa Luftslottet sa...

flotte blomster gjør det så koselig rundt huset:) artig å se bilde "før" og "etter" av veksten;)

Mia sa...

Så fine bilder fra hagen din, Janne Kathrine. Jeg synes det ser så frodig og flott ut, mens min har virkelig fått kjørt seg med masse regnvær og vind i det site. Jeg er nokså misunnelig på den flotte timianen din, altså. Koselige bilder forresten av huset ditt, før og nå. Alltid så hyggelig med slike bilder hvor man virkelig kan se forandringene. Fortsatt god sommer og hageglede til deg.

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Det blir bare finere å finere hos deg for hver dag som går! Du kommer til å få det drømmehuset og hage!!! Hærligheten!!!
Vakkert!

Nattaklem fra en "smule" misunnelig Chatrine;)